De afgelopen 5 jaar hebben we al meer dan 100 miljoen prijsmetingen verricht bij en voor toonaangevende retailorganisaties. Uit ervaring weten we dat prijsmetingen van omvangrijke assortimenten arbeidsintensief is. En kennisintensief, want appels moeten wel met appels vergeleken worden.

Sinds 2008 heeft PricingExperts al meer dan 200.000 fysieke prijsmetingen in verschillende branches verricht. Soms op dagbasis, vaak op week, tweewekelijkse of maandelijkse basis. Soms bij maar één of twee concurrenten, vaker bij de meest relevante drie of vier concurrenten.

 

Door de inzet van ervaren prijsmeters en een goedwerkend controle systeem bent u altijd verzekerd van de juiste prijs op het juiste moment.

 

Vanaf 2010 worden ook webwinkel prijzen verzameld in diverse branches. Momenteel worden 24/7 prijsdata van meer dan 25 webwinkels verzameld in vier landen, waaronder Nederland en België. Hiermee heeft u een actueel en marktbreed overzicht van alle online prijzen van uw concurrenten.

 

In ons pricing systeem vindt u alle relevante webwinkel prijzen inclusief de historie. Indien gewenst kunnen we overigens ook data van de fysieke prijsmetingen laden, zodat u in één systeem alle relevante prijsinformatie bij elkaar hebt.

example

Toelichting: De prijsontwikkeling van een product in negen webwinkels over een periode van een jaar.

 

Het pricing systeem is speciaal ontwikkeld om maximale ondersteuning te geven aan prijsmanagement. Zo kunnen bijvoorbeeld e-mail alerts ingesteld worden, zodat de category manager of inkoper dagelijks geattendeerd wordt op de voor hen relevante prijswijzigingen, marktbreed!

Bij fysieke prijsmetingen is het van groot belang dat de juiste prijzen worden gemeten. Bij A-merken is dat doorgaans geen probleem, want het EANnr geeft eenduidig aan welk artikel het betreft. Bij eigen merken, B/C-merken en verse artikelen is dat door het ontbreken van een (corresponderend) EANnr veel lastiger. Maar op basis van onze ruime ervaring, onze ervaren prijsmeters en een goedwerkend controle systeem bent u bij PricingExperts toch altijd verzekerd van de juiste prijs.

 

Bij webwinkel prijzen – waarvan we er inmiddels meer dan 100 miljoen beschikbaar hebben – is een juiste koppeling tussen uw eigen productdatabase en de online verkregen prijzen cruciaal. PricingExperts kan de vereiste koppelingen aanbrengen, veelal deels geautomatiseerd, maar altijd met een handmatige controle en aanvulling. Dit gebeurt al voor een aantal van onze klanten. Andere retailers maken liever gebruik van de uitgebreide koppelingsfunctionaliteit van ons  pricing systeem om dit zelf te doen.

 

Samenwerken met PricingExperts geeft u de zekerheid dat u altijd de juiste prijzen hebt om de juiste beslissingen te nemen.

Bel ons
Bel of e-mail ons, we komen graag eens een kopje koffie drinken om van gedachten te wisselen.

06-38342759 / karel@pricingexperts.nl / Karel Klercq