PricingExperts is dé expert op het gebied van pricing voor retail. Of het nu gaat om het continu monitoren van prijzen in webwinkels, fysieke metingen in winkels, advies over prijsmanagement of het detacheren van pricing managers. Met PricingExperts scoort u beter op prijs en verkleint u de kans op zeperds.

Prijsmanagement neemt in deze tijden van toenemende prijsdruk, sterke (online) concurrentie en prijstransparantie sterk aan belang toe. Toch zien wij bij veel
Top 100 retailers dat de ‘P’ van Prijs vaak minder aandacht krijgt dan de andere ‘P’s.

 

PricingExperts werkt voor Directies en Management om het prijsimago te bewaken, publicitaire missers te voorkomen en de marge en uiteindelijk de winst/verliesrekening te optimaliseren. Cruciaal hierbij is dat het prijsmanagement goed is geborgd en up-to-date wordt gehouden met relevante data.

 

Voor Category management en Inkoop is het van groot belang om scherp en snel te kunnen reageren op de concurrentie en om de margemix te optimaliseren. We contateren regelmatig dat de prijsopbouw van hele productgroepen beter kan omdat er ‘gaten’ vallen. Of omdat sommige producten simpelweg (veel) te hoog of (veel) te laag zijn geprijsd. Met PricingExperts voorkomt u dat marge blijft liggen of dat uw formule onnodig als (veel) te duur wordt ervaren.

PricingExperts ondersteunt retailorganisaties
bij hun prijsmanagement door:

 1. Advisering over beter prijsmanagement.
 2. Detachering van ervaren pricing managers op tijdelijke basis voor implementatie.
 3. Meting van de prijsperceptie van u en uw concurrenten en ondersteuning in de bijstelling.
  Meer over prijsperceptie
 4. Fysieke prijsmetingen en toezending van de data en rapportages.
  Meer over fysieke prijsmetingen
 5. Continue monitoring van prijzen in concurrerende webwinkels – zowel bij ‘pure players’ zoals Wehkamp.nl of BOL.com als bij multichannel concurrenten.
  Meer over continu online onderzoek
 6. Ontwikkeling van een geavanceerd pricing systeem op maat, waarmee u online en offline prijsmetingen kunt combineren, bewaren en analyseren
  Meer over ons pricing systeem
Bel ons
Bel of e-mail ons, we komen graag eens een kopje koffie drinken om van gedachten te wisselen.

06-38342759 / karel@pricingexperts.nl / Karel Klercq